Hoe Een Huis in Portugal Te Verkopen

 

De Verkoop Overleven

Een huis verkopen in Portugal kan soms een lang, stressvol en kostbaar proces zijn. Maar zoals alles, jezelf uitrusten met de juiste tools en de juiste kennis kan een groot aantal van de potentiële negatieve aspecten van huizenverkopen in Portugal elimineren en kan je het maximale rendement op je investering opleveren.

Het belang van het hebben van de juiste bondgenoten in het verkoopproces van huizen kan niet genoeg worden benadrukt. Het hebben van een expert aan uw zijde, niet alleen om u te helpen bij het nemen van beslissingen en het op de markt brengen van uw huis, maar ook gewoon om een ​​advocaat in het proces te hebben, is de belangrijkste stap die u kunt nemen om uw stress te verminderen.

De eerste stap bij het verkopen van een huis zou moeten zijn om een ​​vergelijkende marktanalyse voor uw huis te maken van drie verschillende makelaars. Veel verkopers zetten deze stap, maar wat ze doen met de informatie die ze ontvangen, is niet altijd in hun belang. Zodra drie CMA’s zijn voorbereid, is de natuurlijke neiging dat een verkoper de makelaar inhuurt die het hoogste aantal produceert. Dit is vaak een vergissing. Concurrerende makelaars verhogen deze cijfers soms om uw vermelding te ‘kopen’, met de bedoeling hun prijs later te verlagen.

Als de ene CMA aanzienlijk hoger is dan de andere, wees dan achterdochtig over hoe dat aantal is bereikt. Belangrijker voor dit proces is om een ​​idee te krijgen van de achtergronden, expertise, motivatie en gewoon hun persoonlijkheden van deze makelaars. Mogelijk werkt u vele weken nauw samen met deze vertegenwoordiger, dus het is belangrijk dat het iemand is die u vertrouwt.

Veel Geld Verdienen

De meeste huizenverkopers in Portugal komen niet verder dan doel # 1, en dat kan voor wat problemen zorgen. Een ander belangrijk doel dat erkend moet worden, is de poging om stress te minimaliseren. Zal het krijgen van een extra percentage of twee voor uw huis het ongemak waard zijn om het een maand of twee extra op de markt te hebben? Uw prioriteiten zijn natuurlijk die van uzelf, maar soms onderschatten verkopers de stress die hun huis voor een langere periode te koop kan hebben.

Constante vertoningen, constante onderbrekingen en zorgen over de verkoop van uw huis voordat u het huis koopt, zijn geen kleine zorgen, omdat elk potentieel een grote impact op uw leven kan hebben. Ga zitten en bespreek waar u het meeste belang hecht aan het verkoopproces. Als winst uw enige prioriteit is, kunt u het zich misschien veroorloven om vaster te zijn in uw vraagprijs en kunt u aanbiedingen weigeren die niet ideaal zijn. De meeste verkopers die hun huis al langere tijd op de markt hebben, zijn het er echter mee eens dat de paar extra dollars het uiteindelijk niet waard waren.

Vertrouwen

De correlatie met het samenstellen van een sterk team is het vertrouwen in dat team. Weinig mensen twijfelen aan hun hartchirurg en staan ​​erop dat ze het zelf beter kunnen doen, of vragen zich af of de kennis van de wet van hun advocaat uitgebreider is dan die van henzelf, maar als het gaat om de verkoop van een huis in Portugal, vinden veel huiseigenaren het moeilijk om hun vertrouwen in de kennis van hun makelaar volledig te stellen.

Ondanks het feit dat uit studies blijkt dat minder dan één procent van de woningen via open huizen wordt verkocht, staan ​​veel huiseigenaren erop dat hun makelaar er een heeft. Inderdaad, als een tuinbord en een open huis alles waren wat nodig was om een ​​huis te verkopen, zouden er helemaal niet veel makelaars zijn!

Als u het juiste team heeft samengesteld, vertrouw dan op dat team. Makelaars in onroerend goed in Portugal hebben toegang tot veel zeer geavanceerde marketingstrategieën waarvan u zich misschien niet eens realiseert dat ze worden gebruikt. Het is de taak van uw makelaar om gekwalificeerde kopers aan tafel te brengen, en houd er rekening mee dat hij of zij waarschijnlijk helemaal niet wordt betaald als uw huis niet wordt verkocht. In de meeste markten resulteert de combinatie van de juiste vertegenwoordiger en de juiste noteringsprijs in een verkocht huis.

Als je dit al vroeg herkent, wordt het veel gemakkelijker om een ​​stap terug te doen van het proces, je professionele vertegenwoordiger je huis op de markt te laten brengen en je stress te minimaliseren. Aarzel niet om uw mening te geven als u denkt dat de zaken niet naar behoren verlopen, maar aarzel ook niet om achterover te leunen en comfortabel te zijn in de wetenschap dat de verkoop van uw huis professioneel en effectief wordt afgehandeld.

 

Koop een huis in Comporta

Contact Living Portugal Property

For Information & Professional Advice