EnglishPortugueseFrenchGermanSpanishDutch

Alentejo Litoral – Kust Portugal

 

Alentejo Kust, Portugal

De verbluffend mooie Alentejo Litoral – Kust Portugal heeft twintig Blauwe Vlag-stranden en twee Blauwe Vlag-jachthavens en strekt zich uit van de Sado-monding in Alcacer do Sal tot aan de punt van het Troia-schiereiland en tot Baiona-strand, langs het zuidwesten Alentejo en de Vicentine Coast Nature Park.

Het Alentejo Litoral heeft een oppervlakte van meer dan vijfduizend tweehonderd vierkante kilometer met een inwonersaantal van 150.000.

De grootste stad is Sines, die ongeveer 19.000 inwoners herbergt en was het eerste en is het grootste havengebied van Portugal en de geboorteplaats van Vasco da Gama.

 

De subregio Alentejo Litoral – Kust is verdeeld in de volgende vijf gemeenten:

  1. Alcacer do Sal
  2. Grandola
  3. Santiago do Cacem
  4. Sines
  5. Odemira.

 

De twintig Blauwe Vlag-stranden en twee Blauwe Vlag-jachthavens omvatten

Grandola Aberta Nova, Atlantica, Bico das Lulas, Carvalhal, Comporta, Pego, Troia Gale, Troia-Mar en de jachthaven in Troia

Odemira Almograve, Carvalhal, Furnas, Vila Nova de Milfontes en Zambujeira do Mar

Santiago do Cacem Costa de Santo Andre, Fonte do Cortico

Sines Grande de Porto Covo, Ilha do Pessegueiro, Morgavel, S. Torpes, Vale de Figueiros, Vasco da Gama en Sines marina

 

Vastgoed

Vanwege de kwaliteit, betaalbaarheid en keuze, als u van plan bent onroerend goed in Portugal te kopen, dan zou de kuststreek Alentejo in Portugal op uw shortlist moeten staan.

 

Strandvilla’s en huizen

De kust van Alentejo biedt een immens scala aan eigendommen die variëren in prijs, type, staat en grootte en u zult een woning in Alentejo kunnen vinden voor slechts twintigduizend Euro en toch, als u dat wenst, mag u vele miljoenen investeren.

Het typische Alentejana-huis langs de Blauwe Kust is het traditionele pand met één verdieping dat aan de rand van een perceel landbouwgrond ligt en dat ooit werd bewoond door de familie die het land bewerkte. Meestal zijn deze huizen wit geverfd met blauwe of gele randen die ook de ramen sieren. Deze huizen hebben over het algemeen muren met een dikte van meer dan 60 cm, en vele hebben een open haard die geschikt is voor een landhuis.

 

Luxe ontwikkelingen

Momenteel zijn er langs de kust van Alentejo een aantal luxe ontwikkelingen gaande, waarbij de grote spelers en investeerders zich concentreren tussen Troia en Carvalhal. Door deze ontwikkelingen worden momenteel honderden miljoenen euro’s geïnvesteerd, wat waarschijnlijk de reden is waarom veel professionals in de branche de komende tien jaar prijsstijgingen met drie cijfers voorspellen.

Deze eersteklas ontwikkelingen omvatten luxe hotels met toeristenvilla’s en appartementen, golfbanen, maneges, zeil- en motorbootfaciliteiten, een verscheidenheid aan watersporten, talrijke natuurpaden en faunaobservatie en gewoon ontspannen of uw dagen doorbrengen op het strand. Als het uw bedoeling is om onroerend goed in Portugal te bekijken , dan is de kust van Alentejo een geweldige plek om te beginnen.

 

Vastgoed Comporta

Contact Living Portugal Property

For Information & Professional Advice